Personal trainer

Wie ben ik?
Mijn naam is Mark Lapré, 37 jaar en een fervent sporter. Sport loopt als een leidraad door mijn leven. Vanaf mijn 5e ben ik namelijk onverbiddelijk in de sport actief. Als sporter, maar later ook als trainer werkzaam in de sport. Uiteindelijk van mijn hobby mijn beroep kunnen maken.

Opleiding(en)
Na mijn middelbare school was al snel duidelijk wat mijn volgende stap zou worden. Namelijk het volgen van de CIOS opleiding. Waardoor ik mijn sportervaringen uiteindelijk kon combineren met het trainerschap. Mijn passie kon ik uitdragen middels het geven van sportlessen/trainingen. Mijn profiel tijdens mijn sportopleiding bestond als hoofdprofiel: fitness health management en klein keuzevakken: aerobics en sportmasseur/ verzorger. De afgelopen jaren ben ik me gaan verbreden als personal trainer. En daarbij studies gaan volgen als Sport en Eventmanagement en anderhalf jaar geleden zo ook de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam.

Ervaring
Al tijdens mijn CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders) heb ik voornamelijk veel werkervaringen opgedaan met name binnen de fitnesswereld. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het geven van (pt)trainingen, aansturen van personeel tot het ontwikkelen van trainingsprogramma's voor mensen met medische beperkingen, overgewichten, diabetici etc. De trainingen varieerden van; individuele fitness lessen, groepslessen, medisch fitness tot (het huidige) personal training. Waarbij ik door de jaren heen veel heb gezien, gedaan en ervaren.

Interesses
Mijn interesses variëren van diverse teamsporten (als kind) naar in deze dagen: boksen, krav maga, hardlopen en fitnessen. Ben van mening dat een algehele fitheid meer betekent dan alleen maar fitnessen of alleen maar hardlopen. Het is de algehele lifestyle van een persoon. Daarom beoefen ik graag diverse sporten om zo ook op een breed werkvlak mezelf te kunnen aanbieden als personal trainer. Helaas is tegenwoordig iedereen een personal trainer of noemt zichzelf een coach. Jammer omdat dit tekort doet aan het vak. Naar mijn inziens ben je niet zomaar een personal trainer ofwel een coach.

Kortom
Naar mijn jarenlange ervaringen is een complete trainer/coach iemand die de klant kan laten inzien en ervaren wat het is om zowel fysiek als mentaal in balans te komen maar ook te blijven. Dit door met name bezig te zijn met reflectie (coachen) alsmede (her)testen en de periodieke veranderingen ofwel aanpassingen in trainingsfases. Waarbij specifiek en gericht gekeken wordt naar wat voor de desbetreffende persoon de juiste lifestyle vorm is. Hierdoor stem je de juiste verhoudingen af in het voedingspatroon, fysieke gedeelte maar ook het mentale aspect om zo de desgewenste balans in je leven te krijgen. Het gaat er per definitie om wat voor diegene tegenover jou van belang is en niet wat je zelf als trainer voor ogen hebt. Graag deel ik mijn visie en passie met degene die zichzelf het beste gunnen en het maximale uit hunzelf willen halen waarbij commitment voorop staat.

Mocht jouw interesse zijn gewekt of heb je inhoudelijke vragen over de gang van zaken ben ik zowel telefonisch dan wel per mail te bereiken.

Telefoonnummer: 06 81940704
Mailadres: mark_lapre@hotmail.com